Ruth Vennekens

“De meesten van jullie kennen mij ondertussen van de lessen die ik inval voor de andere coaches, of van mijn vaste WoD op woensdagochtend. Omdat ik meer lessen mag gaan geven, mag ik ook wat meer over mezelf vertellen ;). Toen ik in 2014 kennismaakte met Olympisch gewichtheffen, was ik meteen verkocht. Gecoacht door Jeremy Regensburg deed ik mee aan mijn eerste wedstrijd. Door een blessure in mijn knie moest ik de wedstrijddroom echter ook snel laten varen.

Bij het afronden van mijn eerste fitness-opleiding, een paar maanden later, maakte ik ook kennis met CrossFit. Meteen vanaf het begin wilde ik hiermee verder. Mijn passie voor sport en mijn wens om overall zo fit mogelijk te worden werden gecombineerd in een sport die continu uitdaagt en varieert. Hoewel er geen vooruitzicht is om ooit weer te starten met serieuze wedstrijdtraining door mijn knieblessure, blijft mijn passie voor CrossFit en gewichtheffen ongeëvenaard.

Zelf blijf ik trainen om overall zo fit mogelijk te blijven. Thuis heb ik bijna alle materialen om de Invictus WoDs te doen. Daarnaast train ik 2-3 keer per week in de dojo op weg naar mijn volgende band (Judo). Mijn belangrijkste doel is als coach te blijven groeien zodat ik anderen kan blijven helpen met het verleggen van grenzen en behalen van doelen. Als CrossFit Coach doe ik dit door regelmatig cursussen te volgen en boeken en wetenschappelijke artikelen te lezen. Als personal trainer verdiep ik me verder in de psyche van de mens omdat ik vooral werk met mensen die psychisch uitdagingen ondervinden of te maken hebben met psychische ziektes.

Naast mijn passie voor sport en gezondheid geniet ik van het gezinsleven met mijn man en stiefkinderen en onze kat en honden. In mijn vrije tijd werk ik als docent Technische bedrijfskunde bij de HZ Universiteit en studeer ik Milieuwetenschappen.

Ik kijk ernaar uit vaker in de box te zijn en samen met jullie geweldige lessen neer te zetten! Heb je de komende weken tips voor interessante artikelen, trainingsmethodes of oefeningen, mag je altijd een WhatsApp sturen of me voor of na de les even aanspreken! Mocht je nog vragen hebben over mijn sportopleidingen of de nieuwste aanwinst binnen ons gezin, onze Hollandse herder, hoor ik het natuurlijk ook graag!”

Ruth