Frans van der Linden

Mijn achtergrond
Sinds dat ik mijzelf kan herinneren ben ik bezig met het beoefenen van sport.
Volgens mijn ouders begon het allemaal op 2-jarige leeftijd, ik liep als het even kon te spelen met een bal aan mijn voeten.
Toch ben ik niet meteen lid geworden van een voetbalvereniging, de eerste vereniging waarvan ik lid werd was een Judo school in de wijk waar ik woonde. Dit was op ongeveer 7-jarige leeftijd.
Na een paar jaar jaren Judo en Tang-Soo-Do(moderne Koreaanse vechtkunst )te hebben beoefend, werd ik naast het pleintjes voetbal wat ik bijna iedere dag deed lid van een voetbalverenging.
Op mijn 17e ben ik gestopt met het verenigingsvoetbal vanwege het uitelkaar gaan van het team en het opstappen van de trainers. Bijna de gehele selectie ging elders spelen en ik vond dat het tijd was om even een break te nemen.
Een paar maanden later kwam ik in aanraking met krachttraining omdat mijn ouders op zolder een zogenaamd Multi-Station hadden geplaatst.
Na een jaar experimenteren en informatie vergaren over krachttraining ben ik weer lid geworden van de Judo school waar ik 10 jaar eerder begon, maar ditmaal om kracht -en conditie training te beoefenen.
Zo is de krachttraining tot op heden eigenlijk als een rode draad door mijn leven blijven bestaan naast de andere sporten die ik nu beoefen en heb daar nog steeds groot voordeel van.
Momenteel heb ik de conventionele kracht- en conditie training vervangen door het veel completere ‘’Crossfit’’. Daarnaast voetbal ik nog in een vriendenteam van GPC en loop ik een aantal hardloopwedstrijden per jaar.

Passie
Sport en bewegen is mijn gehele leven erg belangrijk geweest en is het nog steeds.
Ik was dan ook vastberaden na mijn middelbare school een CIOS opleiding te gaan volgen.
Dit mocht helaas niet zo zijn omdat ik op vrij jonge leeftijd vader ben geworden van een prachtige dochter en 4 jaar later van een mooie zoon.
Maar omdat de passie zo sterk is gebleven ben ik naast mijn fulltime baan in 2010 toch nog het CIOS gaan volgen.
Vanaf de eerste dag wist ik dat het de juiste keuze was om al dit werk te verzetten en het kostte dan ook eigenlijk niet veel moeite.
De passie voor fitness is alleen maar groter geworden en nog steeds leer ik elke dag bij.
Het mooie van het vak is om mensen zowel fysiek als mentaal te zien groeien met een klein beetje hulp van jou als trainer/coach.
Mijn motto is: ‘’als je gelooft dat je het kunt, ben je al op de helft’’

Opleidingen en kwalificaties

• CrossFit trainer level 1 (2014)
• Fitness Trainer A en B CIOS
• Health Manager C CIOS
• Personal Trainer CIOS
• Spinning Instructeur MAD DOGG ATLETICS
• EHBO/AED

Ervaring
In september 2010 ben ik begonnen als stagiair bij Achmea Health Center in Vlissingen, hier ben ik het gehele schooljaar actief geweest.
Na afronding van Fitness blok A heb ik de rest van de opleiding stage gelopen bij Club VIEF in Vlissingen. Ik kreeg er een baan aangeboden en heb ik mijn oude werk opgezet om parttime als fitnessinstructeur te gaan werken, waar ik momenteel nog steeds werkzaam ben.

Bootcamp
Naast deze baan ben ik een eenmansbedrijf begonnen als lifestyle coach en personal trainer. Ik ben tot mijn genoegen door Ivo en Eelco gevraagd om een aantal Bootcamp en CrossFit lessen te geven. Tevens huur ik een aantal uur per week de Crossfit Box af voor de Smallgroup lessen en Personal Training sessies van mijn klanten.
Ik zie je graag verschijnen bij de Bootcamp! Je kunt mij bellen voor vragen en advies naar 0621391268.